#348932

Anonymous

@”Slobodan Gluščević” Crnogorci, junačine… Narod najprviji… More crnogorsko nije bilo, a kamenjar nikome ne treba. Ono zemlje što je bilo korisno, nije bilo slobodno. Isti su sporazumi odlučivali o sudbini Crne Gore i Srbije, konstruisani od strane istih sila. Nije ti to zdravo, to samoljublje i egoizam. Ako se već nosiš i nastupaš kao da si objektivan, onda se potrudi da to budeš, mani se stalnih bespotrebnih provokacija i “Analize” (ako se tako zove portal).
Da izvučem i ja ponekad nešto iz konteksta: “Lako je Crnogorcu biti junak, sedne u strmenitom bregu, gde mu niko ne može pristupiti, pa ozgo gađa iz puške Turke, koji dolinom ispod brega prolaze; još metne kapu i haljinu na drugu stenu na drugoj strani, te Turci onamo, na njegovu kapu pucaju”
Čim čujem Ćopavi špijun, sve mi je jasno, odmah se setim ovih Srbenda što ovde pišu “Srbski”, jer se pisanjem “srpski” uništava nacija. Nije vam palo na pamet da bi ljudima bilo jednostavnije da se opismene ako bi se književni i narodni jezik podudarali? Barem za relativnu većinu naroda (Šumadija, Vojvodina, Podrinje,..). Tada je knjiševni bio slavjanoserbski, a narod je pričao sasvim drugačije (naravno u mnogo dijalekata, kao i danas).
To, o čemu ti pričaš se naziva Istočno Pitanje i mnogo je kompleksnije nego što ga ti predstavljaš, ali sa mnogo manje zavera protiv naroda najprvijeg.

I apologize to administration of the forum for not using English, but I’m responding to a provocation not related to the topic of the article. Studies showed that a person who speaks several languages slightly changes their personality and ways of expressing when switching to one language to another, so I chose to write in Serbo-Croatian in order to stay true to my thoughts and reactions on this particular topic.

Slavorum

5 User(s) Online Join Server
  • Piachu
  • Vivie
  • haver25
  • Lucifer Morningstar
  • AphexTwin