#363817

Anonymous
Quote:
Serbs acording to DAI settled near Solun firstly, and after that you had Dušan, a Bulgaro/Serb going all the way down south.
Now, I must be genius compared to you.

Slightly spann of some 700 years, as I said I love your way of twisting facts.

Treba znati da su Srbi potomci nekrštenih Srba, koji se još zovu i Bijeli, koji žive s one strane Turske (Mađarske) na mjestu koje se kod njih naziva Bojki (Bojka), gde im je susjedna Franačka, kao i velika Hrvatska, ona nekrštena, koja se još zove i Bijela. Tamo su, dakle, ovi Srbi živjeli od početka. Pošto su dva brata naslijedili na vlasti svog oca u Srbiji, jedan od njih je uzeo polovicu naroda i prebjegao Irakliju, caru Romeja (Bizantinaca), i taj isti car Iraklije ga je primio i za naseljavanje mu dao mjesto u Solunskoj temi Serviju(Srbica), koja od tada nosi taj naziv. Poslije nekog vremena, su ti isti Srbi odlučili da se vrate u svoje zemlje i car ih je pustio. Kada su prešli rijeku Dunav, oni se pokaju i preko stratega koji je tada bio u Beogradu, jave caru Irakliju, da im on da drugu zemlju za naselje. I pošto sadašnja Srbija i Paganija i zemlja Zahumljana i Travunija i zemlja Konavljana, bijaše pod vlašću cara Romeja, a pošto su te zemlje bile opustošene od Avara (jer su iz tih zemalja oni istjerali Romane koji sada žive u Dalmaciji i Draču), to car u ovim zemljama naseli iste Srbe i oni bijahu potčinjeni caru Romeja, a car ih pokrsti dovevši svećenike iz Rima i, naučivši ih da pravilno vrše djela pobožnosti, izloži im kršćansko učenje.

Well, as you could read Serbs abandoned Solun area and settled in medieval Serbia. I will be very gratefull If you would stop mentionig us in treads about Croats. Comon man, what do you have from that. Serbs and Croats hate each other, nothing new. Stop involing us in topics more or less unrelated to us. This is topic about Croat genetics, but somehow we are writing about arrival of Serbs and how widespread gusle are among Serbs, and all of that because your comments.

Slavorum

10 User(s) Online Join Server
  • Tosti
  • MaRk0V
  • Stella C.
  • ☭Lil Commie☭
  • Vuk
  • Bohun