#368947

Anonymous
Quote:

Quote:

Quote:
Povhec Karkoli boš reku ali pa naredu za nas dobrega da bi se povezali bolj in da bi nas bolj štekali ti naši zamejski Slovenci ti bodo pljuniliv obraz. Oni se imajo za Windish ( Kao za Nemce ) in ne za Slovence. Preveč imajo sprane možgane. Veš kaj je reku Hitler stokrat povej laž bo laž. Ko bošđ povedu stoprvič bo pa resnica.

For all others who didn't undertand what i wrote back thear ( What ever you will tell or do for us do bound with others from our national minorities  they will spit you right in your face. Because they all think that they are German Windish and not some Slovenians. They are just to much brainwashed. You know what Hitler said: If you tell a lie for houndred times it will stil be a lie. When you will told a lie for first hundred time then it will be a truth) It's a crazy world  ::)

Pozdrav tomo. Ja res je, ampak vindišarjev je dans zlo mav. Jst sm kontakteru prek e-pošte enga mlajšga avstrijca iz Zilije (Gailtal), k zna še ziljsko narečje in pravi, da jih je nekaj takih kot on, ki se zavedajo, da je to slovensko narečje in ga poskušajo oživeti, majo pa tud velik takih (predvsem starejših), ki še vedno pravjo, da so vindišarji. Je pa dejstvo, da so vindišarji bolje ohranili stare tradicije kot mi "ta pravi" slovenci. Pa tudi svoj narečje so dosti dobr ohranil napravm našim Slovenistancem. ;D

To imaš pa čisto prav. Mi nismo in tudi zelo malo ljudi poskuša ohraniti neko domače narečje. Vsi več ali manj govorimo čisto slovensko ali pa Ljubljansko narečje. To sem že vidu v mojem kraju. Ko sem biu jst v OŠ smo več al manj govorili v narečju. Zdaj ga pa več kot polovico mladih sploh ne razume.

Ja mene zlo moti, da se tako mačehovsko obnašamo do svojih narečji. Sploh je grozn, ker se mnogi Slovenci delajo norca iz tistih, ki govorijo v narečju. Drugač me pa zanima iz kerih krajev si ti; Štajerska, Koroška, …. ?

Najbol grozno je pa k mlajši rodovi govorijo skor že napol angleško. Taki primeri me najbolj živcirajo!